Jocs de 6m a 1 any · Maternitat

5 propostes per passar la calor (per a nens que s’asseuen sols)

Amb aquesta calor les propostes per passar estones agradables i refrescants amb els peques s’agraeixen molt i la creativitat s’aguditza per trobar fórmules noves. A part d’evitar les típiques passejades en hores de màxima xafogor i deixar als peques en bolquers per casa, nosaltres hem readaptat el joc perquè tot sigui més gratificant.

Ja sabeu que no descobreixo mai res nou, però aquí teniu les nostres propostes aptes per nens i nenes que s’asseuen sols.

  1. Banys ràpids (2-3 minuts màxim) amb aigua ni molt freda ni molt calenta: Jo sóc una addicta a les mini dutxes a l’estiu. Si estic per casa, en cauen tres ràpides: una al matí, una al migdia i una a la nit. A mi em van la mar de bé. Em refresquen i la sensació agradable em dura força estona. Així que ara li faig al peque. Només aigua, un minut o dos i fora. No cal malgastar. Sempre dic, que és com rentar-se les mans però tot el cos. Heu de mirar si us funciona, perquè hi ha gent que després d’una dutxa així encara sua més. I als peques també els hi pot passar.
  2. Jocs d’aigua: Això sí que és un clàssic. Ho hem fet tots. Jugar amb globus d’aigua, amb les fonts del carrer, amb cubells d’aigua, etc. Però quan són molt petits el millor és una mini piscina a l’ombra i que experimentin. Jo li dono objectes de La nostra Panera dels tresors que ja no li interessa tant: culeres, taps de suro, etc i també tapers petits buits. Li encanten, els manega la mar de bé. A més com són transparents es passa l’estona mirant a través d’ells. Hi posa objectes, els treu, els enfonsa. Ideal! Naturalment sempre fem coincidir un dels banys ràpids amb l’estona de jocs d’aigua. Així reduïm despesa d’aigua. A nosaltres ens funciona genial fer-ho al migdia després de dinar, quan no es pot sortir al carrer de tanta calor. Així s’acaba de cansar, es relaxa i dorm la migdiada més fresquet. Quan va arribar la calor li costava molt adormir-se de tan suat que anava. Una dia que anava super brut del menjar vàrem fer la prova i va caure rodó.
  3. Gelats casolans i fruita fresca tallada: Una opció que ha causat furor entre les mares de la meva tribu són els gelats casolans. Bé, millor dit els pols de tota la vida, però fets amb fruita fresca triturada. Jo no sóc cap experta però vaig buscar opcions per internet que no tinguessin sucres afegits. El primer dia que ho hem provat no ha tingut gaire èxit. Se l’intentava menjar però era gran, molt fred, ell estava tip i cansat, així que els motlles dels gelats tenien més gràcia. Ho tornarem a intentar! Tinc ganes de veure’l amb els morros tot vermells del gelat 😛 També hi ha l’opció de donar-los fruita tallada molt i molt freda. No dic congelada però més o menys. Si feu BLW o a alimentació guiada pel nadó potser no us sembla original perquè cada àpat és una experimentació, però es tracta de crear una situació excepcional que impliqui el joc. Nosaltres hem fet sempre BLW però el dia que vaig provar de donar-li la base de la síndria com si fos una joguina, assegut a terra i deixant que s’embrutés tant com vulgui, va ser un èxit. Sense pitet, sense roba. També ho vaig provar amb un bol de maduixes i no parava de riure de tant esprémer i tenyir-ho tot. Com us podeu imaginar, després directe al bany!! El gos va eliminar les restes tot encantat, i jo a fregar el terra. Som un bon equip 😛
  4. Reguem el jardí? A Barcelona aquest joc costa una mica, però ho hem fet a la terrassa dels avis a la muntanya. Amb una mini regadora de joguina i vinga. Ell anava regant tot content. Com no camina i gatejar amb la regadora costa, l’havíem de moure. Si no hagués inundat la menta de l’àvia. Així que si teniu una petita terrassa o un espai on pugueu fer-ho, plantegeu-vos-ho. Segur que els hi encanta. Només necessiteu una mini regadora de plàstic i alguna planta que necessiti ser regada (i d’aquelles que si la toquen no els hi fa mal). Al nostre mini pis és complicat. Però ja estic pensant a arreglar els 30 cm de balcó per que puguem passar una estona allà. Ja us explicaré. Hahahaha!
  5. Parcs amb propostes divertides: Quan la calor baixa una mica, el que ve de gust és sortir a passejar. Anar a algun lloc amb ombra i vent que ens pugui refrescar. Per això cap a les 18 h els parcs de la ciutat s’omplen. Busqueu a prop vostre quines opcions teniu. Jo he descobert que hi ha molts parcs agradables. Fins i tot alguns on es juga amb aigua de manera més o menys programada. Per exemple, al Parc de la Ciutadella, un clàssic a casa d’ençà que ha arribat el bon temps, té una àrea de joc infantil coneguda coma a Ludoteca. És gratuïta i molts dies fan activitats semiguiades. Dic semi perquè hi ha una monitora que fa propostes però la responsabilitat és dels pares. A la primavera posaven fruita tallada en una taula. Ara, des de fa unes setmanes posen cubells d’aigua perquè els nens juguin. M’encanta!!! Els pots posar en bolquer banyador o despullats, però t’aviso és una porcada. S’omplen de franc, es posen en cubells on el del costat es pot haver pixat i després a veure qui els porta cap a casa. Però la cara de felicitat que posen en immensa.

Com veieu, les propostes són molt senzilles i res de l’altre món. L’aigua i el gel sempre guanyen la batalla a la calor. Es tracta de trobar maneres divertides per passar l’estona i la calor.

Si teniu propostes creatives, m’encantaria conèixer-les. Escriviu-me i expliqueu-me -les!!


Si t’ha agradat aquest article, si us plau comparteix-lo a la xarxa (Facebook, Twitter, etc) o fes Like! Ens agrada que la tribu creixi. Gràcies!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s