Escola Bressol · Família - Tribu

Al setembre, comencem l’escola bressol!

Aquest setembre inaugurarem una nova etapa a les nostres vides: el nen començarà l’escola bressol i jo tornaré a treballar. Dos canvis que seran tot un nou món per la nostra petita tribu i als que ens haurem d’adaptar tan bé com pugem. O ens en sortim o morim en l’intent. De moment no es coneix cap cas de mort per inici d’escola o tornada a la feina, però amb la mala pega que tenim, encara podríem ser nosaltres els primers. 😛

D’entrada, per poder afrontar l’any amb més força, hem endarrerit les vacances de tal manera que quan tornem l’endemà al matí ja tenim amb una reunió amb la mestra i un “control” per veure si portem tot el material de la llarga llista que ens varen donar. No cal que feu càlculs estranys, ja us ho dic jo mateixa, això vol dir que encara estem de vacances 🙂 Però com la llista de l’escola bressol era molt llarga ja fa dies que anem enllestint tot el material. Ara només ens queda contestar un súper qüestionari sobre el comportament del nostre fill (Mare meva, potser millor fer-ho un dia que ens hagi deixat dormir molt) i acabar de seleccionar les fotos familiars que portarà.

No sé què us han demanat a vosaltres, però la nostra llista era immensa. Recordo que una mare-amiga em va dir que a la seva escola bressol li havien demanat una llanterna. Com?? Perquè la necessiten? Potser faran una taula de llum casolana? M’interessa!! En fi, tornant al tema, no sé si us ho vaig dir, però finalment vàrem tenir sort i ens va tocar plaça a l’Escola Bressol Pública de Barcelona. Així que per nosaltres, res de màrfegues o carteres amb el logo de l’escola. Tot ho portem de casa i tot és personalitzat. D’entrada ens entusiasma la idea, però ja us dic que buscar llençols, bata, tovallola i bosses pel berenar amb encantat es fa molt més complicat si també has de seleccionar fotos, preparar un petit àlbum familiar i fer una DINA4 plastificat per la presentació familiar.  (Ja l’adaptaré i us el penjaré 😉 ) Però bé, amb l’ajuda de l’àvia i amb molta paciència ho hem aconseguit!!!

Em fa especial il·lusió preparar bé aquesta nova etapa. Crec que perquè tot funcioni (la temuda adaptació) és important que ho tinguem tot llest. Estarem més tranquils i centrats a viure el dia a dia amb més calma. Però ara, em sento com quan era petita i començava l’escola. Anar a mirar motxilles, forrar els llibres, preparar les llibretes i els bolis… Sempre m’havia emocionat molt en aquesta etapa. Començo a entendre perquè la meva mare sempre posava cara de mandra quan tocava fer tot això. Hehehe. Però aquest és el seu primer any i he de reconèixer que em vaig emocionar planxant-li el nom a la bata. El nen se’ns fa gran, carinyu!, li vaig dir al meu xicot.

-Ell, igual que jo, també està molt emocionat. Hem anat junts a seleccionar els pitets, la bata, les bosses del berenar… I això que va molt cansat i amb una falta de temps brutal. Però no s’ho ha volgut perdre i a mi m’ha encantat. Us preguntareu què tenen d’especial perquè hi aneu tots dos? Doncs està clar!!! Són els primers pitets, la primera bata, la primera bossa del berenar, la primera motxilla de l’Ot… Ell no ho recordarà, però nosaltres sí!! 

Us deixo alguns records per la posteritat del material que li hem preparat i que esperem que passi la prova de foc amb la mestra Hahaha!

IMG_20170822_143650
Bosses de berenar de la botiga Mina Mina (Plaça de la Virreina)

Llençols Ot (1)

Llençols Ot (2)
2 jocs de llençols (part de dalt) de 55cm x 110cm del Zara Home

Quan costa l’inici de l’Escola Bressol Pública?

Abans de tenir al nen sempre havia sentit que la tornada a l’escola és un gran daltabaix a l’economia familiar. I ara que ens ha tocat viure-ho per primera vegada volia fer càlculs.

Així a grosso modo només en material ens hem deixat una mica més de 100€, a part se li ha de sumar les quotes mensuals, que depenen de la vostra renda familiar (per sort no hi ha matrícula), i la roba. Roba que preferiblement s’ha de comprar gran perquè duri però uns pares novells com nosaltres no tenim molt clar què vol dir. Recordeu que el nostre petit juju és talla mini i això també vol dir que no creix ràpidament. Així que anirà amb samarretes ben arremangades i pantalons doblegats vàries vegades i naturalment amb arranjaments a la cintura perquè no li caiguin. Pobret! No serà gens glamurós, ni un nen hippster. Hahaha!!

Material que hem hagut de comprar:

  • 10 Pitets + Bata + Etiquetes amb el nom per la roba + bossa per la muda = 40€ aprox
  • 2 Bosses de berenar súper maques de la botiga Mina Mina a la Plaça de la Virreina = 16€ aprox
  • 2 jocs de llençols (dalt i baix) de 55cm x 110cm del Zara Home = 28€ aprox
  • Esponges ensabonades, tovalloles humides, crema pel culet i paquet de bosses de plàstic = 21€ aprox
  • Tovallola gran de La Mallorquina Outlet = 8€ aprox
  • Got de plàstic per l’aigua + Jaqueta de forro polar pel pati = Deixat per una mare-amiga 🙂
  • Roba varia per passar el curs: Una mare-amiga, la mateixa d’abans, ens han passat un carro de la compra ple que hem d’endreçar bé per talles. Poca cosa més caldrà comprar. Ja només seran els nostres capricis.

Vist així no sembla massa. Hem comprat coses boniques perquè ens feia il·lusió, però també hem buscat solucions barates, com les botigues Outlet o la roba que ens ha donat. Ara bé, si tens més d’un fill, això es multiplica per cada nen. Horror!!! Moltes coses s’aprofiten d’un a l’altre, però no gran part del material que hem de portar, ja que es consumeix ràpidament (tovalloletes, crema pel cul…) o es fa malbé molt aviat (pitets).

També s’ha de recordar que de moment no hem que comprar llibres o material escolar. L’agenda amb la qual “ens comunicarem” amb la mestra està inclosa a les quotes. Potser ja podríem anar estalviant per dintre de tres o quatre anys!! Així que… Sí, la tornada a l’escola és un gran trasbals a les economies familiars!!! L’única opció per sobreviure és ser creatiu, mirar ofertes i buscar alternatives. Però això es paga amb temps. Un bé molt preuat i escàs en el món dels pares. Ànims a tots els que us hi poseu ara!!


Si t’ha agradat aquest article, si us plau comparteix-lo a la xarxa (Facebook, Twitter, etc) o fes Like! Ens agrada que la tribu creixi. Gràcies!

2 thoughts on “Al setembre, comencem l’escola bressol!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s