Criança respectuosa

El nostre Top 5 en pel·lícules a partir de 3 anys

Està clar que aquest confinament ha portat moltes coses bones i altres de dolentes, però el que més ha portat a casa nostra i em sembla que a moltes altres cases és hores infinites de tele, pantalles, dibuixos, etc. Ara mateix no em posaré a valorar-ho. La situació actual és prou excepcional i cadascú fa el que pot. Però el que si m’agradaria és compartir amb vosaltres les nostres pel·lícules preferides en aquest confinament.

Us sóc sincera, n’ha vist moltes més. Algunes l’exciten molt, altres el deixen més tranquil. Jo personalment prefereixo aquelles que li fan passar una bona estona, el calmen i li desperten aquella mirada d’alegria i “flipe” a la vegada. Trobo que és molt difícil d’aconseguir estimular i agradar a una criatura a la vegada que li donés serenitat. Aconseguir posar-lo a mil en dos minuts ho sap fer qualsevol. Així que aquí he volgut compartir El nostre Top 5 en pel·lícules a partir de 3 anys, versió calmada. Espero que us agradi!

1. El meu veí Totoro: Un clàssic de l’Estudi Ghibli que no us podeu perdre. Posar-lo és garantia d’una estona de pau i serenitat. El Totoro, els conillets de la pols i les dues nenes el tenen captivat. Una història d’amor familiar i grans amistats que li va encenent la mirada. El primer dia que la vàrem posar vaig notar aquest efecte que us deia de la calma i la diversió. Al·lucinant! No es va moure, no va dir res. Quan li preguntàvem si li agradava simplement feia que si amb el cap i anava somrient. I a l’acabar explosió d’alegria! Potser els nostres infants no reaccionen igual. Però de veritat que és una pel·lícula molt recomanable pels més petits i també els grans!

Durada: 1h 26 min | Any 1988 | Tots els públics

2. La Ponyo al penya-segat: Una altra pel·lícula de l’estudi Ghibli que és una perla. Bé, en realitat totes ho són, però aquestes dues són les millors pels més petits. A casa aquesta nena peix i la seva transformació en humana, ens té enamorats. Per una banda transmet l’energia vital de perseguir els teus somnis encara que nedis contra corrent gràcies al personatge de la Ponyo i per l’altra dóna un exemple preciós del que és l’amistat sincera a través d’en Sosuke. Dos aprenentatges brutals que es combinen amb l’amor a la natura i el problema de la contaminació.

Durada: 1h 41 min | Any 2008 | Tots els públics

3. Zog, drags i heroïnes: O una reinvenció de la història de Sant Jordi i el Drac, brutal! Ja deia temps que volíem veure aquesta pel·lícula i el confinament ha estat el millor moment. Just la vàrem posar el cap de setmana després de Sant Jordi per casualitat i em vaig adonar que era molt adequada per les dates. Però independentment d’això, la volíem veure perquè el nostre fill és un fan absolut dels dracs i dinosaures, que encara fica en el mateix sac. Però no m’esperava la preciositat que vaig veure. Amor, tendresa, a la merda els clixés culturals i vinga… Una història de superació personal i amistat que ens recorda que tots podem ser el que vulguem i no el que s’espera de nosaltres.

Durada: 27 min | Any 2018 | Tots els públics

4. Insite Out / Del revés: Ha estat el descobriment del confinament!! Com molts de vosaltres ja havíem vist aquesta pel·lícula abans de tenir al peque, però quan pensàvem en pel·lícules per ell, mai ens la plantejàvem. La trobàvem per més grans. Abans ens venien al cap altres de Pixar per ell. Però en realitat, crec que és de les millors per criatures de 3-4 anys que ja comencen a expressar les seves emocions.

El nostre fill la va entendre molt millor del que nosaltres pensàvem. Al primer dia jo intentava “explicar-li” coses, però vaig veure que interferia massa i sobretot que ell no ho necessitava. Sí que és veritat que la simbologia de com funciona la ment i el cervell no l’ha pillat del tot bé. Però l’essència de les emocions i de com la nena protagonista es va sentint li ha fet empatitzar moltíssim amb ella. Ara parla de “els ninos que tinc dins, ho estan intentant però segueixo enfadat” o “em diuen que això esc”, “és que han apretat el botó i estic enfadat/o molt content..” hehehe Però sobretot l’ha ajudat a entendre que podem sentir més d’una emoció a la vegada i que és normal. Tristesa i alegria, ràbia i por, etc… Una lliçó molt important en aquest confinament, tant per les criatures com per nosaltres.

Durada: 1h 35 min | Any 2015 | Tots els públics

5. Hotel Transilvania i Hotel Transilvania 2: Aquesta és la més activa de tota la selecció i també la que està pensada per més grans. Però a casa el nostre fill (ja s’acosta als 4 anys) està encantat amb els monstres i en comptes de por, els hi té molt estima. Pels que no la coneixeu, només us explicaré que el Conte Dràcula posa en marxa un hotel on els monstres de tota mena poden anar a passar les seves vacances. Tot i que en tot moment estàs veient monstres que podries considerar terrorífics, en realitat és una història molt familiar: Un pare (Dràcula), una filla i els amics que fan de família extensa. Fins i tot la segona part segueix aquesta línia quan la filla es casa i té un bebè meitat vampir meitat humà. El nostre fill, almenys, l’entén així, i crec que és l’efecte família que s’estima el que li fa demanar-la en bucle.

De veritat, tot molt entranyable i poc monstruós. Simplement al final de la segona pel·lícula hi ha un moment que apareixen uns dolents que no li agrada gens i vol que estiguem ben a prop. Però per la resta no para de riure, jugar a que som una família de monstres i ballar amb la música final.

Durada: 1h 31 min | Any 2012 | Edat +6

Òbviament després de tants dies aquí tancats el repertori de pel·lícules ha estat molt més ampli. Ja en veia abans i ara més. Però aquesta selecció és aquella a la que sempre tornem si volem veure alguna pel·lícula que ens deixi a tots un bon sabor de boca. Si teniu alguna recomanació que creieu que ens pugui agradar, m’encantarà llegir-vos. Penseu que Insite Out va ser recomanació d’una mare de l’escola, perquè sinó potser hauria esperat uns anys més. I mira, tot un descobriment. Així que us llegiré amb ganes.

Si t’ha agradat aquest article, si us plau fes Like i comparteix-lo a la xarxa (Facebook, Twitter o Instagram) Ens agrada que la tribu creixi. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s