Celebracions

Estrenem domini .cat!!

Estrenem domini .cat, perquè som un blog de maternitat en català!! I n’estic molt orgullosa.

http://www.unamareilasevatribu.cat 

Quan em plantejava obrir aquest blog vaig pensar: Si les seves primeres paraules van ser en català, si amb la meva parella, els meus pares i els amics propers parlo en català, i sobretot, si al meu fill li parlo en català, el meu blog sobre maternitat ha de ser en català! No té sentit fer-ho d’una altra manera.

Ja sé que no tindré tants seguidors com si fos en castellà. Potser per això no podré viure del meu blog, com algunes mares bloggers que hi ha últimament. Però no es pot tenir tot i si havia d’escollir, sobretot volia ser coherent. Aquest blog és el meu espai per desfogar-me, per explicar una part molt íntima de la meva vida (la maternitat) i compartir amb la meva tribu reflexions, experiències, coneixement i anècdotes. I tot això ho he viscut en català.

Sé que no tothom que em llegeix té el català com a llengua materna. I què! Jo també llegeixo blogs en castellà o webs en anglès (i para de comptar, tampoc tinc tant domini de llengües, lamentablement). I espero que si algú decideix seguir-me (o no) ho faci perquè quan explico alguna experiència ho faig amb alegria, humor, cabreig, indignació, esperança… en resum amb sinceritat. No per la llengua que utilitzo.

Però lamentablement no tothom pensa el mateix. He buscat blogs en català sobre maternitat i gairebé no n’he trobat. Un parell i llestos. També és veritat que tampoc he trobat el meu, així que potser no és que no existim sinó que no tenim gaires lectors i per tant no existim pel Sr. Google. Intentaré millorar el meu posicionament, però seria una gran ajuda tenir un projecte com Madre Esfera en català. (Idea emprenedora per a qui vulgui posar-s’hi amb mi! 😉 )

Segur que hi ha moltes mares actives a la xarxa, només es tracta de descobrir-les. També podem donar bons consells, explicar experiències interessants i aconseguir arribar a tenir molts seguidors i que per tant existim pel Sr. Google, les marques i el món en general. Però sí, encara queda molta feina per fer.

Potser si aconseguim normalitzar el català a les xarxes, aconseguirem normalitzar-lo realment en el dia a dia. Trenquem els tabús! Per escriure amb serietat sobre maternitat, o sobre qualsevol altre tema, no cal fer-ho sempre en castellà. Un bon exemple són els blogs associats a diaris o magazins en català, com l’Ara o el Catotze. Però si aquests són bons o de referència, què ens fa pensar quan ens plantegem obrir un blog que per a tenir lectors o per a que se’ns prenguin seriosament s’ha d’escriure en castellà?

Si la Sra. Rodoreda, perdoneu l’exemple agosarat, s’hagués plantejat el mateix, que per tenir lectors havia d’escriure en castellà; potser mai l’hauríem descobert. Potser no hauria estat tan sincera, punyent, amorosa… No serà que ella no escrivia per tenir lectors, sinó perquè necessitava expressar-se?

Mares (i pares) del món, ajudeu-nos a donar visibilitat als blocs de maternitat en català! Feu-vos seguidores dels que connectin amb vosaltres, compartiu els posts que us agradin, doneu al like i deixeu ben clar al Sr. Google que sí que existim 😉

sparkler-2533043_640


Si t’ha agradat aquest article, si us plau comparteix-lo a la xarxa (Facebook, Twitter, etc) o fes Like! Ens agrada que la tribu creixi. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s