Embaràs · Maternitat · Part

Un pastís de bolquers

En pocs dies tindrem un nou bebè a la tribu!! Així que l’altre dia ens vàrem posar creatius i el peque i jo hem fet un pastís de bolquers, Totalment DIY, molt útil i resultón per un regal. Ja em direu que us sembla.

Perquè un pastís de bolquers?

Tenia ganes de fer-lo perquè quan ens el van regalar a nosaltres em va fer especial il·lusió. No teníem encara bolquers i veure’ls tan petitons em va impressionar. Després va resultar que el nen encara era més petit 😛 Hahaha El mateix em va passar amb el primer body que vàrem tenir. Venia directe de EUA i deia, de 0 a 3 mesos. Vaig pensar que petiiiiit i les hormones em van fer plorar com una bleda durant vint minuts. Al final no li va anar bé fins als 9 i 10 mesos. No comment!

Deixant de banda sentimentalismes, crec que quan estàs esperant el millor són regals útils: roba, bolquers, tovalloles, musselines, etc. I com de tota la resta ja van força equipats gràcies a la iaia, vàrem optar per aquest magnífic pastís.

pastis bolquers 7
(Fotos del post: © Cristina F. Victory / Barcelona 2017)

Com fer un pastís de bolquers?

Naturalment trobareu moltes botigues de joguines, productes per nadons, etc que fan pastissos per encàrrec. Alguns s’han professionalitzat i fan formes d’animals immenses Nosaltres hem optat per un pastís clàssic de tres pisos totalment casolà i DIY 😛  Ja sabeu que això ens agrada molt a casa.

Primer de tot, necessiteu:

 1. Dos paquets de bolquers, talla 1 (o la que us faci més gràcia)
 2. Dues o tres gomes elàstiques, segons els pisos que vulgueu fer.
 3. El cartó d’un rotllo de paper de cuina.
 4. La base de cartó típica de pastís.
 5. Dos o tres metres de veta de colors segons us agradi.
 6. El motiu decoratiu, en parlo més extensament a baix.
 7. Paper de regal. Jo vaig optar per un de plàstic transparent perquè el paper en si es trencava.
 8. Cinta o llaç decoratiu.

De tots aquests elements, els nous pares només utilitzaran els bolquers i el motiu decoratiu. La resta és per fer bonic. Així que on ens hem gastat els diners ha estat en això.

Què vull dir amb el motiu decoratiu?

Cada pastís té la seva particularitat. Segons com són els pares buscaré una veta més clàssica, més cridanera o més hipster. Per tant, també m’agrada la idea d’adaptar els regals que adornen el pastís segons cada família.

En aquest cas, vàrem pensar que seguir amb alguna cosa útil seria ideal. Així que ho vàrem centrar en l’hora del bany: el gel, l’esponja, la crema del culet i l’oli pel cos. Tot de Welleda i la seva línia de calèndula. A casa n’estem enamorats, tant pel peque com per nosaltres.

Pas per pas

No us preocupeu molt per la tècnica. És realment fàcil. Jo només n’havia fet un abans amb assistència i sola me’n vaig sortir força bé. I això que jo no sóc gaire manetes.

 1. Renteu-vos les mans! Aquests bolquers se’ls posarà un bebè amb pocs dies de vida i poques defenses.
 2. Traieu tots els bolquers i comenceu a fer un paquet amb quatre mirant cap a una banda i quatre cap a una altra. Els heu d’enrotllar amb la part dels dibuixos cap a dins i així la part més blanca i rodona quedarà fora i farà bonic. Utilitzeu la goma elàstica perquè es mantingui la forma.
 3. Després heu d’anar posant els bolquers dins del farcellet amb compte. Un a un, ara d’una banda ara de l’altra i intentant que quedin repartits el més homogèniament.
 4. Naturalment s’han de crear els pisos per separat i després unir-los amb el cilindre del paper de cuina. Així que aneu calculant a ull si la base de sota és prou gran, pel pis de dalt o si heu de posar més a un lloc o a l’altre. Si voleu fer un tercer pis, reserveu-vos uns 20 bolquers mínim perquè quedi prou destacat.
 5. Un cop tingueu els pisos desitjats farem servir la veta de colors per amagar les gomes elàstiques. Jo en tenia poca i vaig tancar la rodona amb una grapa. Però si ho voleu fer decent, podeu cosir-ho o fer un nus i acabar amb un llaç a cada pis. Per cert, quan seleccioneu la veta penseu que ha de contrastar amb el blanc dels bolquers. A més serà el que donarà personalitat al pastís.
 6. Ara ja ho teniu. Només heu de posar-hi tot allò que vulgueu per decorar-lo (el motiu decoratiu). Jo hi vaig afegir els productes de bany just al cim del pastís, perquè queda un petit forat, de l’espai del cilindre de cartó, i així s’amaga.
 7. Embolicar-lo és opcional. Dóna el toc final. Però també ajuda a preservar la higiene dels bolquers de cara al transport. També és molt útil una bossa gran amb nanses, perquè segur que anirà d’una casa a una altra almenys un cop.

La veritat és que va agradar força. Potser no va emocionar als futurs pares com m’havia passat a mi, perquè ells ja tenien bolquers a casa, però quan vegin que durant una setmana no caldrà comprar bolquers, ploraran de l’alegria 😛 També espero que el kit bany els hi vagi tan bé com a nosaltres. 🙂

Ja veieu que és molt fàcil i un regal molt útil. Així que si us voleu animar a fer-ne un, aneu pas a pas. Heu de deixar anar la creativitat. Si no, escriviu-me i us en preparo un 😛 Només cal saber el tema amb què el voleu decorar.

Per cert, el bebè serà una nena, però això no ha importat massa a la decoració, oi? 🙂


Si t’ha agradat aquest article, si us plau comparteix-lo a la xarxa (Facebook, Twitter, etc) o fes Like! Ens agrada que la tribu creixi. Gràcies!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s